You are currently viewing Συνέντευξη από τον δημιουργό του My Harmony Soaps

Συνέντευξη από τον δημιουργό του My Harmony Soaps

Συνέντευξη από τον δημιουργό της My Harmony soaps Γιάννη Γκίρτσο. Μας μιλάει για όλα και μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα.

Έχετε δημιουργήσει την My Harmony Soaps.Πείτε μας με λίγα λόγια πως σας ήρθε η ιδέα για την δημιουργία της και ποιος ο σκοπός της.

Ας αρχίσουμε από το όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη αρμονία. Για εμάς σημαίνει  αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης, δεν πρέπει να ζούμε σε βάρος της . Ένα λοιπόν από αυτά που μπορούμε να κάνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση είναι τα προϊόντα καθαρισμού που βάζουμε στο σώμα μας. Πρέπει να είναι βιοδιασπώμενα ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η ιδέα της δημιουργίας του πρώτου σαπουνιού ήρθε όταν γεννήθηκε ο ιός μου. Όταν γεννιέται ένα παιδί τότε ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο για το περιβάλλον που ζούμε γιατί σε αυτό θα κατοικήσει και το παιδί μας. Παρατήρησα λοιπόν ότι το δέρμα του μικρού μου είχε κάποιες κοκκινίλες.  Αμέσως  σκέφτηκα πως μπορεί να ευθύνεται το παιδικό σαμπουάν – αφρόλουτρο.  Κοίταξα την ετικέτα με τα πόσα χημικά περιείχε. Έπειτα από την συνομιλία που είχα με τον παιδίατρο μου σύστησε να χρησιμοποιήσω ένα απλό σαπούνι και τίποτα άλλο.

Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι γίνονται σεμινάρια παρασκευής σαπουνιού και χωρίς να χάσω χρόνο ξεκίνησα. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα ήταν έτοιμα τα πρώτα μας σαπούνια.

 Ήταν όμως ασφαλή για το παιδί μου;
Πήγα σε ένα χημικό εργαστήριο και έκανα όλους τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να είμαι σίγουρος. Μετά τις διαβεβαιώσεις του χημείο ότι το σαπούνι ήταν στην κατηγορία εξαιρετικό και απόλυτα ασφαλής ξεκίνησα την χρήση στο παιδί μου.

Το σαπούνι λοιπόν για παιδιά άρχισαν να το δοκιμάζουν φίλοι που είχαν τις ίδιες ευαισθησίες μαζί μου για το παιδί και την φύση. Όταν λοιπόν η ζήτηση ήταν μεγάλη αποφάσισα να απευθυνθώ σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Ε.Ο.Φ ώστε το σαπούνι για παιδιά να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα και τους δερματολογικούς ελέγχους.

Το να αντιγράψεις σαπούνια που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο με σκοπό το κέρδος δεν έχει κανένα νόημα.

Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά ώστε να βρουν το σαπούνι που τους ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας τους και στις ανάγκες τους. Τα σαπούνια Μy harmony προορίζονται για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά, για  απολέπιση,  θεραπεία και περιέχουν εκτός των άλλων βότανα αιθέρια έλαια και θυμαρίσιο μέλι.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ένα πλήθος μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που παράγουν natural cosmetics. Έτσι υπάρχει στην αγορά μεγάλος ανταγωνισμός. Εσείς πως βλέπετε την επιχείρηση σας να εξελίσσεται σε σχέση με όμοιες επιχειρήσεις και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχεδία.

Ο ανταγωνισμός βοηθά στο να γίνονται καλυτέρα φυσικά προϊόντα και σε ποιο ανταγωνιστικές τιμές. Το πρόβλημα δεν είναι στον ανταγωνισμό μεταξύ των φυσικών προϊόντων. Είναι στο να καταλάβει ο κόσμος ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου και μέσω αυτού προσλαμβάνει δυστυχώς πολλά χημικά κάνοντας τον οργανισμό και την φύση να δουλεύουν υπερωρίες στην προσπάθεια της επούλωσης και αποκατάστασης.

Μια επιχείρηση με όραμα, με ανθρωποκεντρικό στόχο, με συνεχή ποιοτική βελτίωση και καινοτομία των προϊόντων πιστεύω ότι μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να εμπλουτίσω την γκάμα των προϊόντων. Στόχος είναι να καλύψω ακόμα περισσότερες ανάγκες βοηθώντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Επίσης να διευρύνω την συνεργασία μου με την Γαλλική εταιρία στα προβιοτικά, βιταμίνες και τα πρόσθετα που για πρώτη φορά ενσωματώθηκαν σε σαπούνια. Ήταν όμως απαραίτητο βήμα ώστε να μπορείς να χαρακτηρίσεις το προϊόν σου ότι βοηθά στην θεραπεία π.χ της ψωρίασης της ευαίσθητης περιοχής και ταυτόχρονα να κάνεις ένα καινοτόμο προϊών περιποίησης καθαρισμού και θεραπείας.

Πείτε μας πώς παρασκευάζονται τα σαπούνια My harmony και αν πληρούν τις προδιαγραφές του ΕΟΦ.

Η παρασκευή των σαπουνιών My harmony γίνεται σε πιστοποιημένο εργαστήριο του E.O.Φ, η διαδικασία είναι η εξής:  Έρχεται ο χημικός του Ε.Ο.Φ εξετάζει τα πάντα.  Τις πιστοποιήσεις όλων των υλικών μας, φέρνει ειδικό υπερ-καθαρό νερό εργαστηρίου και επιβλέπει την διαδικασία παρασκευής. Στο τέλος παίρνει δείγματα για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Τα σαπούνια ξεκουράζονται σε ειδικό θάλαμο ώστε να διασφαλιστούν  σταθερές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Μετά από διάστημα τριών μηνών περίπου πηγαίνουν τα σαπούνια σε κλινική για δερματολογικούς ελέγχους και αφού είναι όλα σωστά, δίνεται εγγράφως και η πιστοποίηση με τους δερματολογικούς ελέγχους.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας, έχετε κάποια μυστικά και τι είναι αυτό που θα κάνει τον καταναλωτή να τα επιλέξει.

Πιστεύω ότι σε κάθε δημιουργία υπάρχει ένα μυστικό που κάνει τα προϊόντα να ξεχωρίζουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σαπούνια κάνουν πολλοί. Ξέρουν όμως την σωστή στιγμή που θα ενσωματωθεί το κάθε υλικό στην διαδικασία της σαπωνοποίησης ώστε να μην καταστραφεί; Βάζουν ένα υλικό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να είναι ανιχνεύσιμο στο χημείο; Το μίνιμουμ δηλαδή με σκοπό το κέρδος ή βάζουν υλικά σε επαρκή ποσότητες με σκοπό ο καταναλωτής να διακρίνει την διαφορά από την πρώτη χρήση;

Tα ειδικά προβιοτικά, βιταμίνες και πρόσθετα κάνουν από μονά τους τα σαπούνια  μας ξεχωριστά αφού πρώτη φορά εφαρμόζονται σε αντίστοιχο προϊόν.

Τέλος πιστεύω η αγάπη και το μεράκι είναι από τα βασικά συστατικά για ότι φτιάχνεις στην ζωή σου.

Πείτε μας δυο λόγια για το καινοτόμο προϊόν σας, το σαπούνι για τα μαλλιά με την μπύρα.

Τα σαπούνια Μy harmony έχουν μια ολοκληρωμένη σειρά για τα μαλλιά. Όπως το σαπούνι για λιπαρά μαλλιά, το σαπούνι μπύρας το σαπούνι για ξηρά μαλλιά αλλά και το σαπούνι  τριχόπτωσης. Πριν ξεκινήσω να σας πω για το σαπούνι μπύρας να τονίσω εδώ πως φτιάχνουμε δική μας παστεριωμένη αφιλτράριστη φρέσκια μπύρα ώστε να τηρεί τα υψηλά στάνταρ των υλικών μας χωρίς να καταστρέφεται η μαγιά, ο λυκίσκος κι η βύνη.

Με ειδική διαδικασία αφαιρούμε το αλκοόλ προϊόν φυσικής ζύμωσης της μπύρας. Πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται πως θα είναι να χρησιμοποιήσω σαπούνι για τα μαλλιά, τι θα πάθουν, ειδικά αυτοί που έχουν ποιο μακριά μαλλιά.

Η σειρά περιποίησης μαλλιών My harmony έπειτα από συστηματική έρευνα βρήκε τον κατάλληλο συνδυασμό για κάθε τύπο μαλλιών. Έχοντας τα ευεργετικά οφέλη των σαπουνιών ώστε τα μαλλιά να μεγαλώνουν ποιο γρήγορα, να μην σπάνε , να είναι ποιο λαμπερά από την ρίζα μέχρι και τις άκρες, αλλά χωρίς την δυσκολία χρήσης ενός σαπουνιού. Τα σαπούνια για περιποίηση μαλλιών κάνουν περισσότερο πλούσιο αφρό ώστε να νιώθετε όπως με ένα απλό σαμπουάν. Επίσης η διάρκειά τους είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τα κοινά σαμπουάν.

Εδώ να αναφέρω εν συντομία 4 κατηγορίες σαπουνιών:

  • Σαπούνια του εμπορίου: Υπέρ:   ωραίο άρωμα, ωραίο χρώμα, ωραίο σχήμα Κατά:   είναι βρασμένα στους 150 βαθμούς. Σε διπλά καζάνια γλυκερίνης καταστρέφοντας όλα τα συστατικά. Έχει αφαιρεθεί η φυσική γλυκερίνη κατά την διαδικασία σαπωνοποίησης και πωλείται ξεχωριστά. Για αυτό και όταν τα χρησιμοποιούμε λιώνουν εύκολα λερώνουν τον νεροχύτη και ξεραίνουν την επιδερμίδα και νιώθουμε ένα ‘τράβηγμα’.
  • Πράσινο σαπούνι: βρασμένο στους 90 βαθμούς γίνεται κυρίως από παλιά λάδια και ποτάσα. Υπέρ: είναι καλυτέρα από τα σαπούνια του εμπορίου γιατί δεν αφαιρείται η φυσική γλυκερίνη. Κατά: γίνονται  με ακατάλληλα υλικά  και λόγω του βρασμού καταστρέφονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες από τις  πρώτες ύλες.
  • Σαπούνια γλυκερίνης: γίνονται λιώνοντας μια διαφανή σαπουνόμαζα και προστίθεται χρώμα και άρωμα. Υπέρ:  φτιάχνουν με αυτά πολύ ωραία σχήματα όπως τούρτες. Έχουν συνδυασμό χρωμάτων και είναι κατάλληλα για αρωματικό ρούχων διακοσμητικά και για να πλένεις τα χέρια σου. Κατά:  δεν έχουν τίποτα αρνητικό αρκεί να μην το χρησιμοποιήσεις στο σώμα σου.
  • Σαπούνια ελαιόλαδου με βότανα, αιθέρια έλαια, προβιοτικά, βιταμίνες και ειδικά πρόσθετα πιστοποιημένα από τον Ε.Ο.Φ. Υπέρ:  συνδυάζουν αρμονικά τον καθαρισμό με τις καλλυντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Όλα γίνονται σε θερμοκρασίες εργαστηρίου χωρίς να βράζεται και να καταστρέφεται τίποτα. Με αποτέλεσμα να ενυδατώνουν σε βάθος χωρίς την χρήση χημικών. Κατά:  είναι λίγο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις.  Η τιμή τους είναι υψηλότερη από τις άλλες κατηγορίες.

Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα σας;

Τα σαπούνια My harmony απευθύνονται σε άντρες, γυναίκες και παιδιά.  Απευθύνονται σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αλλά και σε άτομα που έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά τους το πρόσωπο και το σώμα. Γενικά απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Συνήθως θέλουν φυσικά προϊόντα χωρίς χημικά, που τους αρέσουν τα καινοτόμα προϊόντα. Προϊόντα εξιδεικευμένα  όπως το σαπούνι ευαίσθητης περιοχής, το σαπούνι κατά της ψωρίασης και το παιδικό. Επίσης σε άτομα που έχουν απαιτήσεις και θέλουν άμεσα αποτέλεσμα ακόμα κι από την πρώτη χρήση.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μια εποχή διαφορετική. Η υγειονομική κρίση που μας έπληξε λόγω του covid-19 μας ώθησε να ψάχνουμε προϊόντα υγιεινής με καλύτερα αποτελέσματα.  Εσείς έχετε προϊόντα για την καθαριότητα της επιδερμίδας και τι όφελος θα αποκομίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας τα;

Η σύσταση του φυσικού χειροποίητου σαπουνιού από μόνη της βοηθά να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τόσο στον καθαρισμό όσο και στην περιποίηση της επιδερμίδας. Τα σαπούνια My harmony μεγιστοποιούν αυτό το αποτέλεσμα λόγω των πλούσιων και καινοτόμων υλικών που περιέχουν. Στόχος μας είναι ο καταναλωτής να αντιλαμβάνεται την διαφορά σχεδόν από την πρώτη χρήση. Το όφελος είναι διπλό και βοηθάμε τις φυσικές διεργασίες της επιδερμίδας για επούλωση και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Ένα από τα προϊόντα με αυξημένη ζήτηση λόγω covid-19 είναι το αντιβακτηριδιακό σαπούνι που μας βοηθάει να είμαστε ασφαλείς.

Πείτε μας που θα βρούμε τα προϊόντα σας.

Τα προϊόντα θα τα βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης instagram και Facebook  αλλά και στα συνεργαζόμενα κατάστημα σε αρκετές πόλεις. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας στείλουμε τον κατάλογο τον προϊόντων μας . Είμαστε εδώ  να σας βοηθήσουμε και να βρούμε τι ταιριάζει σε εσάς και στην οικογένειά σας.